Runosmäen palveluiden heikentyminen

Runosmäen palveluiden heikentyminen

 

Olen jo muutaman vuoden ajan ollut huolissani Runosmäen palveluiden heikentymisestä. Ensin täältä Turun suurimmasta lähiöstä lähti pankki. Sen lähteminen oli monelle huonokuntoiselle vanhukselle todella paha paikka, sillä he olivat tottuneet käymään tutussa pankissa ja nyt tämä pankki onkin keskustassa.

 

Seuraavaksi täältä lähti postin toimipiste, joka muutti Länsikeskuksen Citymarketiin. Sinne on Runosmäestä erittäin huonot liikenneyhteydet: vain kerran tunnissa menee linja-auto Länsikeskukseen. Tähän pitäisi mielestäni tulla muutos. Runosmäessä on niin paljon asukkaita, että kyseinen linja-autovuoro voitaisiin ajaa päiväsaikaan vaikkapa kolmen tunnin ajan edes puolen tunnin välein, jolloin Runosmäestä varmasti kävisi paljon enemmän ihmisiä Länsikeskuksen kauppa- ja pankki keskittymässä hoitamassa pankkiasioitaan ja samalla ostoksilla.

 

Runosmäessä on kolme elintarvikeliikettä, joissa on varsin niukka valikoima ja ne vähätkin ovat verrattain kalliita.

 

Viimeisin lähtijä oli apteekki, joka muutti Tampereentien Prisman yhteyteen. Turun Perussuomalaisten keskuudessa on puhuttu, että Runosmäkeen tarvitaan uusi apteekki. Prosessi on käynnissä ja toivottavasti se johtaa tuloksiin.

 

Tällä menolla, kun palveluja heikennetään koko ajan Runosmäessä, ei täällä kohta asu enää muita kuin mamuja, eläkeläisiä ja sellaisia työttömiä, jotka kyllä haluaisivat pois täältä, mutta joilla ei ole rahaa muuttaa muualle.

 

Mielestäni nyt kaksi ensiarvoisen tärkeää asiaa, joita Runosmäki ehdottomasti tarvitsee, on ensinnäkin apteekki takaisin Runosmäkeen ja toiseksi linja-autoyhteydet kuntoon Länsikeskuksen ja Runosmäen välillä.

 

Runosmäki alueena on erittäin viihtyisä hyvine ulkoilumahdollisuuksineen ainakin toistaiseksi. Tosin Runosmäen ala-asteesta suunnitellaan pakolaisten vastaanottokeskusta.

 

Paikalliselle terveyskeskukselle haluan antaa julkisen kiitokseni: terveyskeskus on onnistunut hyvin vajaalla lääkärikannalla hoitamaan potilaat ja mielestäni hoito on ollut laadultaan erittäin hyvää. Se ei ole liukuhihnatyötä, vaan aidosti kuunnellaan potilasta ja mietitään tarkkaan, mitä tehdään ja mitä ei. Ei niin paljon huonoa, ettei myös jotakin hyvääkin.

 

Jani Vuorinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s